ÎNSCRIERI & REGULAMENT
Data limită pentru trimiterea documentelor de inscriere: 10 iunie 2021.
Data limită pentru trimiterea linkurilor de pe Youtube: 30 iunie 2021.
Data limită pentru trimiterea documentelor de inscriere: 10 iunie 2021.
Data limită pentru trimiterea linkurilor de pe Youtube: 30 iunie 2021.
Fiecare concurent va face o înregistrare video a repertoriului propus. Aceasta va fi încărcată pe Youtube cu opțiunea de audiență „public”. Denumirea înregistrării video de pe Youtube va fi următoarea: “Numele concurentului – Concursul internațional de chitară Talente în afirmare, București 2021”
Înainte de interpretarea propriu-zisă a repertoriului, fiecare concurent se va prezenta în cadrul video-ului menționând: numele și prenumele & concursul la care participă. Exemplu: “Mă numesc…….. Acest video este realizat pentru a participa în cadrul concursului “Talente în afirmare” – ediția a IX-a, 2021.”
Linkul video-ului postat pe Youtube va fi trimis organizatorilor pe adresa de e-mail: quitarissimo@yahoo.com până la data de 30 iunie 2021.
Înregistrarea va trebui să fie realizată dintr-o bucată, interpretându-se toate piesele din repertoriul de concurs, exact ca în situația unei reprezentații scenice.
Înregistrarea video poate fi făcută cu ajutorul oricărui dispozitiv de filmat (cameră video, aparat foto cu funcție de înregistrat, telefon mobil, etc).
Nu este permisă editarea înregistrărilor video (masterizări/lipituri).
În realizarea jurizării nu se vor lua în considerare calitatea imaginii și aspectele legate de locul în care se face înregistrarea.
Cadrul trebuie realizat astfel încât poziția, fața, gesturile și ambele mâini ale interpretului să fie vizibile în timpul interpretării.
Sunetul este indicat să fie suficient de puternic, de calitate si cât mai clar.
Vestimentația poate fi la liberă alegere, păstrând ideea unui cod vestimentar pretabil evoluției interpretative.
Timpul maxim alocat fiecărei prestații nu ia în considerare momentul introductiv de prezentare.
În măsura în care repertoriul nu se încadrează exact în limitele de timp impuse pentru fiecare categorie, este admisă o marjă de timp de maxim 30 de secunde.
Data limită pentru trimiterea documentelor de inscriere: 10 iunie 2021.
Data limită pentru trimiterea linkurilor de pe Youtube: 30 iunie 2021.
Înregistrările video vor putea fi șterse de pe Youtube de către utilizator nu înainte de o săptămână de la afișarea rezultatelor finale.
Pentru ediția din anul 2021, nu se va organiza spectacol de gală.
Concurenții vor fi înștiințați pe mail cu privire la perioada în care pot ridica premiile. Sediul din București va fi menționat în mail. La cerere, premiile pot fi trimise și prin poștă cu plata la destinatar.
Rezultatele vor fi afișate pe 15 iulie 2021 pe site-ul oficial al concursului.
Concursul este organizat de Asociația „Deschideri spre viitor” și cuprinde două secțiuni distincte:
PERFORMANȚĂ & HOBBY.
Secțiunea PERFORMANȚĂ include 3 categorii de vârstă:
Secțiunea HOBBY este organizată pe ani de studiu, după modelul concursurilor școlare.
Secțiunea HOBBY este destinată începătorilor în studiul chitarei (inclusiv elevii școlilor gimnaziale de muzică sau cei care studiază chitara ca instrument secundar) și tuturor celor care iubesc instrumentul și își dedică timpul liber interpretării muzicale ca amatori.
Data limită pentru realizarea formalităților de înscriere (trimiterea documentelor & achitarea taxei de participare): 10 iunie 2021
Un participant se poate înscrie în concurs atât la secțiunea HOBBY cât și la secțiunea PERFORMANȚĂ, respectând cerințele privind repertoriul de concurs.
Elevii liceelor de muzică/arte, precum și studenții din cadrul universităților de muzică se vor putea înscrie numai la secțiunea PERFORMANȚĂ.
Concurenții care s-au numărat printre laureații edițiilor anterioare la secțiunea PERFORMANȚĂ obținând unul dintre locurile I, II sau III, nu se vor putea înscrie la secțiunea HOBBY.
Excepție fac concurenții care timp de două ediții nu au mai obținut niciun premiu la secțiunea PERFORMANȚĂ și care nu sunt înscriși la licee de muzică/arte sau universități de muzică.
După completarea fișelor de înscriere, documentele vor fi trimise prin e-mail la adresa: quitarissimo@yahoo.com.
Taxa de participare este 120 de lei pentru fiecare secțiune. Aceasta va fi virată în contul Asociației Deschideri spre viitor – vezi pagina a doua din fișa de înscriere.
Taxa de participare nu se returnează.
Categoria A: repertoriu la liberă alegere, cu durată minimă de 4 minute și maximă de 7 minute;
Categoria B: repertoriu la liberă alegere, cu durată minimă de 7 minute și maximă de 12 minute;
Categoria C: minim două piese contrastante din perioade stilistice diferite, cu durată minimă de 8 minute și maximă de 15 minute;
Pentru fiecare categorie: repertoriu la liberă alegere, cu durată maximă totală de 7 minute. Pentru concurenții de clasa a IV-a și mai mari durata minimă a programului va fi de 3 minute.
Juriul va fi format din profesori, interpreți instrumentiști și manageri muzicali.
Membrii juriului nu își vor nota proprii elevi.
Punctajul final al evaluării pentru fiecare participant reprezintă media punctajelor membrilor juriului, în urma excluderii celei mai mici și a celei mai mari note.
Deciziile juriului sunt definitive și nu pot fi contestate.
La fiecare secțiune sunt eligibile a fi acordate premiile I, II, III și menţiuni. În funcție de evoluția muzicală a concurenților, juriul poate decide acordarea sau neacordarea unuia sau a mai multora dintre premii în cadrul diferitelor categorii de vârstă.
Premiile constau în produse IT și electronice oferite de către firma PC GARAGE în valoare de 4000 de euro.
Magazinul Rapsodia va acorda o chitară cu husă ca premiu pentru Secțiunea Hobby.
Toate informațiile utile privind organizarea și desfășurarea concursului vor fi postate pe acest site și vor fi transmise în timp util participanților prin e-mail.
Pentru a fi la curent cu etapele desfășurării concursului puteți accesa și pagina de facebook Asociatia Deschideri spre viitor.
Tudor Niculescu-Mizil
Tel: (004) 0720 788 827
E-mail: quitarissimo@yahoo.com